Pagina's

vrijdag 2 januari 2009

Vicky Cristina Barcelona, un film cu Penelope Cruz, Javier Bardem, Scarlett Johansson

Vicky Cristina Barcelona (2008) Movie Trailer

Rezumat film
Un pictor se implica intr-o relatie cu doua turiste americane. Conflictul incepe insa in momentul in care intra in scena fosta iubita a pictorului, extrem de geloasa.




Vicky Cristina Barcelona. 2008. 96 min.
Regia și scenariul: Woody Allen.
Cu: Javier Bardem, Scarlett Johansson, Penelope Cruz.


Woody Allen a fost dintotdeauna un mare maestru al punerii în scenă ale celor mai ciudate situații legate de relațiile dintre bărbati si femei.
Nu stiu dacă asta i se trage de la faptul că a fost în stare să o părăsească pe Mia Farrow pentru a se căsători cu fata lor adoptată si cu ochii oblici sau pur și simplu pentru că în spatele ramelor groase de ochelari se adăpostește o inteligență nativă care răzbate instant pe ecran.
As opta pentru a doua variantă, mai ales că, după ce vezi ultimul său film, Vicky Cristina Barcelona, atât de intens, de sincer, de jemanfișist și de pasional, realizezi încă o dată că Allen e un manipulant de top al spiritului uman.

Rezumat film

Două americance - Cristina (Scarlett Johansson, oh, da, Scarlett!) și Vicky (Rebecca Hall) - diferite ca fire și ca viziune asupra a tot ceea ce ar trebui să însemne o relație, merg în Barcelona pentru a-și petrece vara. Acolo se îndrăgostesc de un pictor macho (Javier Bardem), care le propune din start, amândurora, o relație erotică. Numai că pictorul este înrădăcinat însă într-o relație de love & hate cu fosta soție (Penelope Cruz, oh, da, Penelope). Din acest talmeș-balmeș sentimental rezultă o cavalcadă de situații, unele dominate de o prea mare libertate de gândire, altele, dimpotrivă, de angoasele cotidianului (Vicky trebuie să se mărite cu logodnicul ei, și, în ciuda voinței, chiar o face).

Pareri

Nu m-as opri neapărat asupra faptului că Woody Allen i-a adunat la un loc pe trei dintre cei mai interesanti (si sexosi) actori ai momentului - Bardem, Johansson și Cruz. Nu m-aș opri nici măcar la sărutul inflamant dintre Scarlett și Penelope, supervizat de un Javier, por supuesto, magistral. Și nici chiar la detaliile gaudiene ale unei splendide Barcelone, aproape infam folosite ca pretext într-un film tipic american. Sau m-aș opri la toate astea, punând deasupra vivisectiile regizorale asupra slăbiciunilor de care oricine poate da dovadă o dată sau de mai multe ori în viată.


Melodia Barcelona cantata de Giulia & los Tellarini